Za oknem jest ciemno i nastrój na zero? Podaruj sobie tę pyszną sałatkę. Porcja potrawy wzbogaci organizm w witaminy, rozweseli i doskonale zaspokoi głód. Dodaj grzanki, chleb pita lub chrupiące pieczywo do sałatki i zdrowa przekąska jest gotowa.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 100 g
- awokado - 1 rzecz
- ogórki - 150 g
- rukola - 20 g
- sałata - 5 listków
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet winny - 2 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i ogórki.
Awokado obrać, pokroić i skropić octem winnym.
Rukolę i sałatę rozerwij rękami na kawałki.
Połącz ryby, awokado, liście sałaty, rukolę i ogórki.
Dodaj pieprz, sól, olej i delikatnie wymieszaj specjalnymi szczypcami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy