Ta niezwykła azjatycka sałatka może być podawana samodzielnie i jako dodatek do krewetek lub tofu. Kapusta pekińska, papryka i pieczony bakłażan doskonale się ze sobą łączą. Okazuje się jednocześnie łatwy i satysfakcjonujący.
Składniki
- kapusta pekińska - 0.5 kochana
- bakłażany - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- Sezam - 2 art.
- olej sezamowy - 2 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- sos teriyaki - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- suszone chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana i paprykę w paski i smaż na oliwie z oliwek do miękkości.
Posiekaj kapustę pekińską, dodaj kiełki i wymieszaj sałatkę.
Dopraw sosem sojowym i skrop olejem balsamicznym i sezamowym.
Posyp sałatkę sezamem i polej sosem teriyaki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy