sosy 14.05.2023

klasyczny gruziński sos satsebeli

30 min
4 porcje
Klasyczny gruziński sos satsebeli
0

Klasyczny gruziński sos satsebeli nie jest trudny do zrobienia. Okazuje się, że jest znacznie zdrowszy i smaczniejszy niż ten, który można znaleźć w sklepie. Poświęć trochę czasu i przygotuj ten sos do mięsa i ryb w swojej kuchni. Zaskocz gości!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz warzywa, oddziel ostrą paprykę od nasion. Przełóż wszystkie warzywa przez maszynę do mięsa.

Klasyczny gruziński sos satsebeli: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj cukier, przyprawy, sól do smaku. Wyślij sos do gotowania na średnim ogniu przez około 20 minut.

Klasyczny gruziński sos satsebeli: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Drobno posiekaj kolendrę, Dodaj do sosu, wymieszaj i zdejmij z ognia. Ostudzić i podawać do mięsa w sosie.

Klasyczny gruziński sos satsebeli: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy