
Kiedy muszę szybko przygotować pyszny sos, zwykle używam tego przepisu. Uwielbiam go za łatwość przygotowania, łagodny smak i wspaniały aromat. Sos grzybowy można podawać z makaronem, daniami mięsnymi i ziemniaczanymi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pieczarki opłucz i drobno posiekaj. Zostaw kilka sztuk do dekoracji.

Obierz cebulę i posiekaj.

Podsmaż cebulę na maśle na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i smaż przez 8-10 minut, ciągle mieszając.

Delikatnie spuść pozostały płyn. Wlej mąkę, sól, mielony pieprz na patelnię i dobrze wymieszaj.

Dodaj śmietanę, ciepłe mleko i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut pod przykryciem.

Ostudź SOS, włóż do miski, udekoruj świeżymi pieczarkami i natką pietruszki.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy