Wiele potraw podaje się z sosem. Ten dodatek poprawia smak, nadaje soczystość i Nowy aromat. Dość często sosy są przygotowywane z pomidorów. Soczyste warzywo doskonale komponuje się z wieloma składnikami, zwłaszcza z czerwoną papryką i czosnkiem.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- cebula - pół
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka - 10 g
- bazylia - 10 G
- wino - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Zmiel natkę pietruszki, bazylię i ostrą paprykę w blenderze.
Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek przepuścić przez prasę.
Na głębokiej patelni podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj masę pomidorową, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj wino, zioła, ostrą paprykę i czosnek. Gotuj przez kolejne 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy