sosy 15.06.2023

sos do langustyn

15 min
4 porcje
Sos do langustyn
Oleh, stock.adobe.com
0

Ten przepis nie wymaga specjalnych potraw. Czosnek, żółtka, odrobina oliwy z oliwek, musztarda i wspaniały sos do langustyn są gotowe. Nie możesz dobrze ubić go ręcznie, pamiętaj o użyciu blendera lub miksera.

Składniki

  • czosnek - 1 ząbek
  • żółtka - 2 kawałki
  • oliwa z oliwek - 100 ml
  • musztarda - 2 łyżeczka
  • sok z cytryny - 3 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj żółtka, musztardę i czosnek przepuszczony przez prasę w misce. Zmiel blenderem do uzyskania gładkości.

Bez przerywania ubijania dodaj sól, pieprz i olej. Po kilku minutach sos zacznie gęstnieć.

Wlej sok z cytryny i ubij wszystko razem przez kolejne 3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy