sosy 04.02.2022

Sos Boloński

1 godz. 5 min.
4 porcje
Sos boloński
Nitr, stock.adobe.com
0

Gotujesz obiad w stylu włoskim? Ugotuj makaron i ugotuj Bolognese. SOS najlepiej dusić na małym ogniu tak długo, jak to możliwe. Idealnie proces trwa około dwóch godzin. Ten przepis to przyspieszona wersja Bolognese w 1 godzinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, seler i obrane szalotki.

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj pomidory, seler i kontynuuj smażenie przez 8-10 minut.

Dodaj mięso mielone i gotuj przez kolejne 10 minut. Dokładnie ugniataj grudki szpatułką.

Dodaj wino, koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy, śmietanę i bulion. Gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy