Aby uzyskać najlepszy wynik, Radzę użyć domowego majonezu. To znacznie poprawi ostateczny wynik, a twój sos tatarski z piklami będzie po prostu pyszny! Podawaj z mięsem, rybą, pieczonymi ziemniakami i po prostu z chlebem.
Składniki
- majonez - 150 g
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- pietruszka - 2 gałązki
- estragon - 1 gałązka
- szczypiorek - 2 stem
- sok z cytryny - 2 art.
- sos Worcester - 0,5 CZ. l.
- musztarda - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ogórki, szczypiorek, pietruszkę i estragon.
Połącz majonez, sok z cytryny, sos Worcester i musztardę.
Dodaj zmielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę, zmiażdżone składniki i wymieszaj. Przed podaniem sos powinien parzyć przez 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy