Wszystkim miłośnikom pikantnej kuchni egzotycznej bardzo polecam pikantny i pikantny sos chutney. Nie jest najczęstszy u nas i jest całkowicie na próżno, ponieważ jest bardzo smaczny i pasuje do każdego dania, a nawet tylko do chleba.
Składniki
- pomidory - 700 g
- brązowy cukier - 100 g
- nasiona gorczycy - 1 art.
- Chili - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 20 ml
- sól - 5 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na odrobinie oleju.
Dodaj nasiona gorczycy i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty pod przykryciem.
Dodaj drobno posiekane pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Dodaj posiekane chili i resztę składników.
Dusić Chutney przez 5 minut i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Następnie gotuj na wolnym ogniu do godziny do pożądanej konsystencji, mieszając od czasu do czasu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy