sosy 14.06.2023

sos chutney

1 godz. 40 min.
4 porcje
Sos chutney
zlajaphoto, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom pikantnej kuchni egzotycznej bardzo polecam pikantny i pikantny sos chutney. Nie jest najczęstszy u nas i jest całkowicie na próżno, ponieważ jest bardzo smaczny i pasuje do każdego dania, a nawet tylko do chleba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na odrobinie oleju.

Dodaj nasiona gorczycy i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty pod przykryciem.

Dodaj drobno posiekane pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Dodaj posiekane chili i resztę składników.

Dusić Chutney przez 5 minut i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.

Następnie gotuj na wolnym ogniu do godziny do pożądanej konsystencji, mieszając od czasu do czasu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy