sosy 14.06.2023

SOS berblanc

20 min
2 porcje
SOS berblanc
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Kuchnia francuska dała nam niesamowicie wiele różnorodnych sosów na każdą okazję. Jednym z nich jest sos berblan, którego przepis podzielę się z wami dalej. Technologia jest tutaj szczególnie ważna, więc postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż do miękkości na oliwie z oliwek.

Dodaj ocet winny i wino. Dodaj liście tymianku i gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Dokładnie odcedź sos i umieść w łaźni wodnej.

Dodaj masło na kawałki i mieszaj, gdy się rozpuści.

Ubij berblanc trzepaczką, aż zgęstnieje.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy