Jednym z najbardziej uderzających pod każdym względem sosów jest granat. Jest często używany w kuchni gruzińskiej i kaukaskiej do kebabów i innych potraw mięsnych. Ale w rzeczywistości jest znacznie bardziej uniwersalny. Na przykład, oto świetny sos z granatów dla ryb.
Składniki
- granat - 1 rzecz
- por - 1 rzecz
- kolendra - 0.5 pęczek
- mąka - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- orzeszki piniowe - 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pory i kolendrę. Smażyć na oleju.
Dodaj posiekany czosnek, przyprawy, mąkę i wymieszaj.
Dodaj sok z granatów, zagotuj sos i dodaj orzeszki piniowe.
Wymieszaj sos i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy