sosy 23.06.2023

SOS biszkoptowy

55 min
4 porcje
SOS Bisk
Mihail, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że możesz zrobić francuski sos biszkoptowy ze skorupkami krewetek? Jest to bardzo opłacalny przepis, z którego chętnie korzystają gorliwe gospodynie domowe. Czasami dodaje się również śmietanę i kawałki owoców morza, ale proponuję zacząć od prostszej wersji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj marchewki, obrany czosnek i cebulę.

Smaż warzywa na oleju na złoty kolor.

Dodaj skorupki krewetek, skórkę z cytryny, koncentrat pomidorowy, wino, wodę, przyprawy i sól. Gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

Zmiksuj powstałą masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy