W tym przepisie używam jak największej liczby różnych jagód i owoców i sugeruję, abyś spróbował tego samego. Po pierwsze, jest to wygodne, ponieważ wszystkiego trzeba po trochu. Po drugie, uzyskuje się bardzo ciekawy i wieloaspektowy smak i aromat.
Składniki
- Nektaryna - 3 kawałki
- śliwki - 300 g
- agrest - 300 g
- czarna porzeczka - 200 g
- Jeżyna - 300 g
- czereśnia - 200 g
- czerwona porzeczka - 200 g
- cukier - 1 szklanka
- woda - 3 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój owoce losowo, posortuj jagody i odetnij wszystkie kucyki.
Napełnij wszystko wodą na raz i zagotuj.
Dodaj cukier do smaku i wymieszaj kompot.
Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj kompot przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy