napoje 05.06.2023

galaretka jagodowa

10 min
8 porcji
Galaretka jagodowa
Flaffy, stock.adobe.com
0

Zdrowy napój będzie doskonałym dodatkiem do aromatycznych wypieków. Możesz gotować galaretkę jagodową ze świeżych i mrożonych jagód. Zaleca się podawać schłodzone. Gęstość można regulować według własnego uznania, dodając więcej lub mniej skrobi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jagody w blenderze i przetrzyj przez sito.

Zagotuj 1,8 l wody, dodaj przecier jagodowy, cukier i gotuj przez 2 minuty.

Wymieszaj skrobię osobno z pozostałą wodą.

Wlać Półfabrykat ze skrobią cienkim strumieniem do wrzącego kompotu, ciągle mieszając.

Gotuj wszystko razem przez 2-3 minuty i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy