napoje 22.05.2023

kwas chlebowy z nasion lnu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas chlebowy z nasion lnu
Sergey Veselov, stock.adobe.com
0

Kwas chlebowy jest uważany za zdrowy napój ze względu na swoje naturalne składniki. Zawiera mnóstwo witamin i przydatnych enzymów, które są szczególnie dobre dla trawienia i ogólnie dla odporności. Taki kwas chlebowy z nasion lnu jest szczególnie dobry-znany i Dostępny dla nas Superfood.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wysusz chleb, posiekaj bułkę tartą, dodaj cukier i zalej gorącą wodą.

Niech obrabiany przedmiot ostygnie do 35-40 stopni, dodaj rodzynki i drożdże i mieszaj, aż się rozpuści.

Dodaj posiekane nasiona lnu i pozostaw kwas chlebowy do zaparzenia przez 2 dni w ciepłym, ciemnym miejscu pod pokrywką.

W razie potrzeby dodaj więcej cukru, odcedź kwas chlebowy i butelkuj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy