Kwas chlebowy jest uważany za zdrowy napój ze względu na swoje naturalne składniki. Zawiera mnóstwo witamin i przydatnych enzymów, które są szczególnie dobre dla trawienia i ogólnie dla odporności. Taki kwas chlebowy z nasion lnu jest szczególnie dobry-znany i Dostępny dla nas Superfood.
Składniki
- woda - 2.5 L
- cukier - 300 g
- czarny chleb - 400 g
- świeże drożdże - 30 g
- rodzynki - 100 g
- nasiona lnu - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb, posiekaj bułkę tartą, dodaj cukier i zalej gorącą wodą.
Niech obrabiany przedmiot ostygnie do 35-40 stopni, dodaj rodzynki i drożdże i mieszaj, aż się rozpuści.
Dodaj posiekane nasiona lnu i pozostaw kwas chlebowy do zaparzenia przez 2 dni w ciepłym, ciemnym miejscu pod pokrywką.
W razie potrzeby dodaj więcej cukru, odcedź kwas chlebowy i butelkuj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy