Wydaje się, że jagody i cytrusy pochodzą z zupełnie innych pór roku. Większość jagód to letni Luksus, a pomarańcze i cytryny wyraźnie kojarzą się z Jesienią i zimą. Ale w połączeniu dają wspaniały, aromatyczny i niezwykle zdrowy napój.
Składniki
- agrest - 200 g
- truskawka - 200 g
- żurawina - 200 g
- czarna porzeczka - 200 g
- Jeżyna - 200 g
- cytryna - 1 rzecz
- pomarańcza - 1 rzecz
- brązowy cukier - 120 g
- cynamon - 2 kije
- woda - 2-2.5 l
- mięta - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj jagodę i losowo pokrój cytrynę na pomarańczę.
Napełnij wszystko wodą, zagotuj i gotuj przez 5 minut.
Dodaj cukier, cynamon i miętę i gotuj kompot przez kolejne 5 minut, mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy