napoje 09.07.2023

galaretka ryżowa

15 min
4 porcje
Kisiel ryżowy
Veronika Idayat, stock.adobe.com
0

Oprócz galaretki owocowej i jagodowej istnieją bardziej interesujące opcje. I w tym bardzo przydatne. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować galaretkę ryżową, która będzie ciekawą przekąską dla tych, którzy monitorują swoją dietę.

Składniki

  • ryż - 100 g
  • woda - 1 L
  • cukier - 1.5-3 art.
  • sól - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ryż w wodzie przez noc.

Zmiel wszystko blenderem i podpal.

Doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i sól i gotować galaretkę przez 3-5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy