napoje 22.05.2023

galaretka mandarynkowa

35 min
4 porcje
Kisiel mandarynkowy
Olesia Sarycheva, stock.adobe.com
0

Galaretka ma wiele zalet. Po pierwsze, można go gotować zarówno na zimno, jak i na gorąco. A potem podawaj nie tylko jako napój, ale także jako deser lub sos. Po drugie, do jego przygotowania nadaje się szeroka gama owoców i jagód. Na przykład, co powiesz na galaretkę mandarynkową?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij i odcedź sok z mandarynek.

Rozcieńczyć skrobię w szklance wody.

Pozostałą wodą zalej resztki mandarynek, dodaj cukier i gotuj przez 5 minut po zagotowaniu.

Odcedź wywar, dodaj sok mandarynkowy i ponownie zagotuj.

Wlej skrobię, mieszając i gotuj galaretkę przez kolejne 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy