Chłodne dni wydają się zapraszać do aromatycznego i przytulnego drinka. Miękkie espresso z lekką pianką i gorące mleko z dodatkiem kakao tworzą niepowtarzalny smak, który można poczuć do ostatniego łyka. Powiem Ci, jak zrobić pyszne mokachino z kakao w domu.
Składniki
- mleko - 100 ml
- woda - 140 ml
- kakao - 1 art.
- Kawa mielona - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj kakao i 50 ml wody. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
Dodaj kilka łyżek mleka i cukier do smaku. Usuń kakao z ognia i ostudź.
W pozostałej wodzie zaparz kawę w dowolny sposób. Przecedzić.
Oddzielnie podgrzej pozostałe mleko i ubij, aż się spieni.
Wlej warstwy kakao, kawy i mleka do szklanki.
Udekoruj mocachino do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy