Najsmaczniejsza lemoniada z klasycznych opcji, moim zdaniem, pochodzi z mieszanki kilku cytrusów. Chcę podzielić się z Wami moimi ulubionymi proporcjami – nagle też będziesz musiał się podobać. W razie potrzeby dodaj kilka gałązek mięty, aby uzyskać świeżość.
Składniki
- woda mineralna - 1 L
- syrop cukrowy - 120 ml
- cytryna - 0.5 kawałki
- pomarańcza - 0.5 kawałki
- grejpfrut - 0.5 kawałki
- sok z cytryny - 100 ml
- mięta - 3 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oderwij miętę od gałązek i cienko pokrój owoce cytrusowe. Wyślij do dzbanka.
Wymieszaj syrop i sok z cytryny i wlej tam również.
Napełnij lemoniadę wodą mineralną i pozwól jej trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy