napoje 28.05.2023

galaretka rabarbarowa

30 min
4 porcje
Galaretka rabarbarowa
thodonal, stock.adobe.com
0

Główną cechą galaretki jest jej gęsta konsystencja. Z tego powodu okazuje się dość sycący, w przeciwieństwie do soków, kompotów i większości innych napojów. Jest to szczególnie przydatne, gdy potrzebujesz szybkiej przekąski. Niskokaloryczna galaretka rabarbarowa spodoba się szczególnie fanom PP.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rabarbar obrać i pokroić w kostkę.

Napełnij go wodą i zagotuj.

Ugotuj rabarbar do miękkości i zmiel wszystko blenderem.

Zmiel masę przez sito i ponownie zagotuj.

Rozcieńczyć skrobię w 100 ml wody i wlać do galaretki, mieszając.

Gotuj galaretkę przez kolejne 3 minuty.

Dodaj miód według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy