Dzisiaj proponuję zrobić cytrusowy RAF - jedną z odmian klasycznej kawy RAF. Harmonijnie łączy aromat kawy, delikatny kremowy smak i dyskretną cytrusową kwaskowatość. Ten napój spodoba się każdemu, kto kocha różnorodność.
Składniki
- Kawa (świeżo parzone espresso) – 50 ml
- śmietana (10%) – 100 ml
- sok pomarańczowy - 20 ml
- cukier - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zaparz espresso w zwykły sposób, odcedź.
Rozgrzej krem.
Połącz ciepłą śmietanę, espresso i sok pomarańczowy.
Dodaj cukier.
Ubij miksturę blenderem lub cappuccinatorem. Cytrusowy RAF jest gotowy!
Wlej napój do przezroczystej szklanki lub ulubionej filiżanki, w razie potrzeby udekoruj skórką lub plasterkiem pomarańczy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy