napoje 28.05.2023

kwas chlebowy z chrzanem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas chlebowy z chrzanem
MaskaRad, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz oryginalne przepisy, sprawdź ten napój. Niezwykły kwas chlebowy z chrzanem różni się technologiami gotowania, ale w dalszej części przepisu opowiem szczegółowo o każdym etapie. Ma wyraźny pikantny smak i aromat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój chleb, zalej wrzącą wodą i pozostaw na 5-6 godzin.

Wyciśnij masę, odcedź i dodaj starty chrzan i resztę składników.

Pozostaw obrabiany przedmiot na kolejne 5 godzin.

Odcedź kwas chlebowy, w razie potrzeby dodaj miód i butelkuj.

Pozostaw na 1-2 dni w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy