napoje 02.06.2023

kompot z czerwonej porzeczki

10 min
16 porcji
Kompot z czerwonej porzeczki
Apostol, stock.adobe.com
0

Eksperci twierdzą, że kompot z czerwonej porzeczki poprawia krążenie krwi, a także może być stosowany w zapobieganiu beri-beri. Moim zdaniem te powody wystarczą, aby częściej przygotowywać pyszny napój. Dzielę się moim ulubionym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść czerwone porzeczki w durszlaku i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

Zagotuj wodę, dodaj porzeczki i gotuj przez 4-5 minut od ponownego wrzenia.

Zdejmij patelnię z ognia, dodaj cukier i wymieszaj.

Przed podaniem kompot z czerwonej porzeczki należy zaparzyć.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy