Nie najbardziej oczywistym, ale bardzo prostym i jednocześnie smacznym rozwiązaniem jest dodanie kawy do kwasu chlebowego. Więc jeszcze bardziej orzeźwia i tonizuje, a jednocześnie nabiera przyjemnego ciemnego odcienia i aromatu kawy. Mówię Ci, jak zrobić napój.
Składniki
- woda - 3 L
- kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczka
- kwas cytrynowy - 7 g
- cukier - 200 g
- suche drożdże - 4 g
- rodzynki - 15 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej wodę do 30-40 stopni i rozpuść w niej cukier.
Dodaj kwas cytrynowy, a następnie kawę, a następnie drożdże.
Wymieszaj wszystko razem, dodaj rodzynki i przykryj kwas chlebowy pokrywką.
Pozostaw kwas chlebowy w cieple na 3-4 godziny.
Butelkuj razem z rodzynkami i pozostaw na kolejne 8-10 godzin w temperaturze pokojowej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy