napoje 03.06.2023

kompot z mrożonych truskawek

20 min
4 porcje
Kompot z mrożonych truskawek
Anzhela, stock.adobe.com
0

Kompoty są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gorące kompoty są często pijane w zimnych porach roku, aby się ogrzać, a zimne kompoty są orzeźwiające w czasie upałów. Co więcej, możesz przygotować napój o każdej porze roku, niezależnie od pory roku. Na przykład z mrożonych truskawek.

Składniki

  • truskawka (mrożony) – 300 g
  • cukier - 100 g
  • woda - 1.5-2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij truskawki wodą i zagotuj.

Dodaj cukier i gotuj kompot przez 5-7 minut.

Pozwól mu zaparzyć się pod pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy