napoje 03.06.2023

sok morelowy z miąższem

20 min
4 porcje
Sok morelowy z miąższem
wilddrago, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze soki to świeże soki z miąższem. Zwłaszcza jeśli chodzi o mięsiste owoce, takie jak morele. Mówię Ci, jak zrobić taki sok w domu, aby na zawsze zapomnieć o wątpliwym asortymencie sklepu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli.

Napełnij połówki wodą, aby przykryła je 1-2 cm.

Doprowadzić do wrzenia i gotować morele przez 5 minut.

Przetrzyj je przez sito.

Napełnij ciasto odrobiną wody, ponownie gotuj przez 5 minut i odcedź.

Wymieszaj obie masy i dodaj cukier i więcej wody do soku do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy