
Klasyczne dania nigdy nie wychodzą z mody - pyszny śledź pod futrem można zrobić nawet na czarnym chlebie. W przepisie nie ma majonezu, więc takie kanapki z pewnością przypadną do gustu zwolennikom zdrowej diety.
Składniki
- śledź (małosolna) – 1 rzecz
- Burak (gotowany) – 300 g
- szczypiorek - 3 łodygi
- czarny chleb - polbuchanki
- Olej roślinny (pachnące) – 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i drobno posiekać. Zetrzyj buraki, posiekaj cebulę nożem.

Pokrój chleb na cienkie plasterki i posmaruj aromatycznym masłem.

Połóż posiekany śledź na chlebie i posyp mieloną kolendrą.

Dodaj warstwę buraków, posyp solą, pieprzem i cebulą.

Proste i pyszne kanapki z futrem są gotowe. Smacznego!

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy