Prosty przepis na obfitą przekąskę na każdy dzień. Kiedy masz wolny czas, przygotuj kawior śledziowy na kanapki, Zamknij w słoiku i wstaw do lodówki. W tej formie jest doskonale przechowywany przez 7-10 dni.
Składniki
- śledź (filet) – 350 g
- ser topiony - 150 g
- marchew - 50 g
- cebula - 50 g
- Olej roślinny - 2 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.
Przełóż filety śledziowe, pieczone warzywa i topiony ser przez maszynę do mięsa.
Dodaj sól, przyprawy i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy