przekąski 08.07.2023

smalec z czosnkiem i koperkiem

10 min
4 porcje
Pasta ze smalcu z czosnkiem i koperkiem
Oleksy kolczasty, stock.adobe.com
0

Sama pasta ze smalcu może być trochę mdła, choć smaczna. Dlatego wolę zawsze dodawać do niego coś innego. Najważniejsze jest, aby znaleźć równowagę smaków. A ten przepis z czosnkiem i koperkiem jest doskonałym przykładem.

Składniki

  • smalec - 300 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • koperek - 1 pęczek
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój smalec bez skóry.

Obierz czosnek i odetnij łodygi kopru.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa i dopraw do smarowania.

Jeśli chcesz uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, ponownie przepuść przez maszynę do mięsa.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy