Nadziewane czapki grzybowe z serem to pyszna przekąska na każdą okazję. Jest równie odpowiedni na uroczystym świątecznym stole w formie bufetu i na przyjęciu domowym z przyjaciółmi i kilkoma szklankami piwa.
Składniki
- pieczarki (Duże) – 600 g
- ser - 80 g
- Zieleń - 5 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- bułka tarta - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- orzechy - 1 garść
- płatki kukurydziane - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj pieczarki, Usuń nogi i drobno je posiekaj.
Zetrzyj ser, posiekaj orzechy, zioła i czosnek, dodaj krakersy i płatki zbożowe.
Wymieszaj całe nadzienie, dopraw i włóż do grzybowych czapek.
Piecz przekąskę w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy