Pasztety imponują swoją różnorodnością. Może to być prosta codzienna przekąska z improwizowanych składników, a może naprawdę wykwintne danie, takie jak pasztet z dzikiej kaczki. Następnie powiem ci szczegółowo, jak ugotować taką ciekawostkę.
Składniki
- Kaczka (dzika) – 400 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 50 g
- bulion mięsny (od kaczki) – 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zdejmij skórę z mięsa kaczki, usuń kości, umyj i przykryj czystą wodą.
Doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy do smaku i gotować kaczkę do 1.5 godziny do miękkości.
Posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż na oliwie z oliwek.
Przełóż warzywa i kaczkę przez maszynkę do mięsa i dodaj przyprawy i miękkie masło.
Doprowadź pasztet do pożądanej konsystencji, dodając bulion.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy