Jeśli potrzebujesz czegoś świeżego i lekkiego z prostych składników-wybierz kanapki z jajkami i warzywami. To wszechstronna przekąska, którą pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. A dzięki jasnym kolorom nawet tak proste danie wygląda godnie na świątecznym stole.
Składniki
- biały chleb - 4 plasterki
- rzodkiewka - 4 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- jogurt - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 szczypta
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka do miękkości, drobno posiekaj i wymieszaj z jogurtem i przyprawami.
Ułóż sałatkę jajeczną na kawałkach chleba.
Ułóż cienkie krążki ogórków i rzodkiewki na wierzchu i udekoruj posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy