przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku z imbirem

15 min
4 porcje
Marchewki po koreańsku z imbirem
lovelymama, stock.adobe.com
0

Pyszna przekąska jest szczególnie przydatna w zimnych porach roku, kiedy nasz organizm tak bardzo potrzebuje witamin. Ze świeżym imbirem okazuje się bardzo ostry i soczysty. A co możemy powiedzieć o zapachu! Jest tak mocny i bogaty, że przerywa nawet czosnek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, zmieloną czerwoną paprykę i ocet.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, wlej do marchewki i wymieszaj.

Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce.

Dodaj imbir i czosnek przepuszczony przez prasę do miski z marchewką. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy