przekąski 03.07.2023

Shawarma na węglu drzewnym

45 min
3 porcje
Shawarma na węglu drzewnym
Ogovorka, stock.adobe.com
0

Z różnych sposobów gotowania shawarmy Najlepsze można bezwarunkowo nazwać gotowaniem na węglu drzewnym. Tylko węgle dają ten sam dymny aromat, którego nie można zastąpić niczym. Złap idealny przepis na pikniki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marynuj udka w majonezie, adjice i przyprawach do smaku przez pół godziny.

Podsmaż je na ruszcie do miękkości, ostudź trochę i rozłóż mięso na shawarmie.

Zetrzyj ser, drobno posiekaj wszystkie warzywa, posiekaj warzywa i wymieszaj nadzienie z kurczakiem.

Posmaruj chleb pita sosem pomidorowym, ułóż nadzienie, zwiń shawarmę i lekko upiecz na węglu drzewnym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy