Z różnych sposobów gotowania shawarmy Najlepsze można bezwarunkowo nazwać gotowaniem na węglu drzewnym. Tylko węgle dają ten sam dymny aromat, którego nie można zastąpić niczym. Złap idealny przepis na pikniki!
Składniki
- Pita - 3 liścia
- udka z kurczaka - 3 kawałki
- kapusta - 250 g
- czosnek - 2 ząbki
- pomidory - 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- papryka - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ser - 100 g
- Adjika - 1 łyżeczka
- sos pomidorowy - 100 G
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marynuj udka w majonezie, adjice i przyprawach do smaku przez pół godziny.
Podsmaż je na ruszcie do miękkości, ostudź trochę i rozłóż mięso na shawarmie.
Zetrzyj ser, drobno posiekaj wszystkie warzywa, posiekaj warzywa i wymieszaj nadzienie z kurczakiem.
Posmaruj chleb pita sosem pomidorowym, ułóż nadzienie, zwiń shawarmę i lekko upiecz na węglu drzewnym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy