przekąski 03.07.2023

kanapki z pasztetem z wątroby

25 min
10 porcji
Kanapki z pasztetem z wątroby
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Pyszna, niedroga i zdrowa przekąska na każdy dzień. Przygotuj kanapki z pasztetem z wątroby na śniadanie lub podawaj w ciągu dnia na przekąskę. Do gotowania używane są zwykłe produkty, które bez problemu kupisz w najbliższym sklepie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepłucz wątrobę i napełnij zimnym mlekiem przez 30 minut.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Roztop masło na patelni, włóż cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 10 minut, często mieszając.

Wlej śmietanę, posyp solą, gałką muszkatołową i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji.

Ostudź pasztet, rozłóż grubą warstwę na chlebie i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy