Nie masz ochoty zadzierać z porcjami? Ugotujmy julienne z kurczakiem i grzybami w powolnej kuchence! Składniki są kolejno układane w misce i smażone do połowy ugotowane. Następnie dodaje się starty ser i naczynie piecze się przez kolejne 10 minut.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- Grzyby - 300 g
- cebula - 2 kawałki
- ser - 100 g
- masło - 60 g
- śmietana - 150 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby, filet z kurczaka i obraną cebulę.
Włącz tryb "smażenie", włóż masło do miski multicookera i rozpuść.
Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj grzyby i kontynuuj smażenie przez 10 minut.
Dodaj filety z kurczaka, pieprz i sól. Gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj śmietanę, wymieszaj i posyp startym serem.
Zamknij pokrywkę i włącz tryb pieczenia na 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy