przekąski 18.06.2023

gorące bułki

35 min
8 porcji
Gorące bułki
Evgeniya Sheydt, stock.adobe.com
0

Możesz przygotować apetyczną przekąskę na różne sposoby: piec w piekarniku, smażyć bułki w całości lub w kawałkach. Wszystkie opcje są dobre, ale dziś oferuję ci tę, z której najczęściej korzystam. Możesz więc gotować gorące bułki z różnymi nadzieniami.

Składniki

dla rolek:
do pieczenia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane krewetki obrać ze skorupek i pokroić na małe kawałki.

Ryż wymieszać z octem i odstawić na 15 minut.

Na macie do sushi ułóż grubą warstwę przygotowanego ryżu.

Na wierzch połóż liść nori, posmaruj serem Philadelphia i skrop sosem Unagi.

Ułóż posiekane krewetki i plastry bekonu.

Mocno zwiń rolkę, naciskając równomiernie dłońmi na całej powierzchni.

Połącz wodę, ubite jajka, mielony pieprz i sól.

Delikatnie zwiń bułkę w mące, a następnie zanurz w cieście i zwiń w bułce tartej.

Umieść na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Rozłóż gorącą rolkę na ręcznikach papierowych, a następnie pokrój.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy