przekąski 17.07.2023

grzyby shiitake po koreańsku

40 min
2 porcje
Grzyby shiitake po koreańsku
Konstantin, stock.adobe.com
0

Lubisz pikantne przekąski? W takim razie spodoba ci się przepis na grzyby shiitake po koreańsku. Danie składa się z marchewki, dużej ilości ostrej papryki i czosnku. Aby uzyskać specjalny smak, możesz dodać trochę sosu rybnego, a zamiast cukru możesz użyć miodu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Shiitake gotuj przez 30 minut w osolonej wodzie, wrzuć do durszlaka i dokładnie spłucz.

Pokrój ostrą paprykę, obierz nasiona, posiekaj.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Skropić gorącym olejem, posypać przyprawami, cukrem i wymieszać.

Zmiel kolendrę i czosnek.

Połącz grzyby shiitake, marchewkę, kolendrę, czosnek i ostrą paprykę.

Dodaj ocet ryżowy, sól i dobrze wymieszaj. Włóż sałatkę do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy