Jeśli proste zimne kanapki są bardziej przekąską, to obfite gorące mogą zastąpić pełny posiłek. Mówię Ci, jak najlepiej ugotować je w piekarniku. Prosty przepis na bochenek na co dzień jest do twojej dyspozycji.
Składniki
- biały chleb (Baton) – 4 plasterki
- pomidory - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 100 g
- majonez - 2 art.
- Zieleń - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj.
Dodaj starty ser, posiekane zioła i przyprawy.
Dopraw wszystko majonezem.
Ułóż plasterki pomidora na kawałkach bochenka.
Ułóż masę serową na wierzchu.
Wyślij kanapki na 10-15 minut do piekarnika w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy