Śledź jest popularny nie tylko w kuchni rosyjskiej, ale także w kuchni Bałtyckiej. A także-w krajach północnych, gdzie robienie kanapek i kanapek od dawna stało się osobną sztuką. Proponuję zacząć od tak prostego, ale korzystnego połączenia-z jajkiem i cebulą.
Składniki
- czarny chleb - 4 plasterki
- śledź - 160 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- masło - 40 g
- jaja kurze - 1-2 kawałki
- koperek - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opiekaj brązowy chleb na patelni i posmaruj masłem.
Ugotuj jajka na twardo, pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu.
Połóż na wierzchu kawałek śledzia i krążki fioletowej cebuli.
Udekoruj kanapki gałązkami kopru włoskiego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy