Jeśli szukasz oryginalnej przekąski i jesteś fanem kuchni japońskiej, radzę spróbować ugotować Onigiri z mięsem według mojego przepisu. Jestem pewien, że spodoba ci się to danie.
Składniki
- okrągły ryż - 180 g
- mięso (wieprzowina / kurczak) – 100 g
- cebula - 1 rzecz
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
- sos sojowy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż. Przed włożeniem go do gotowania spłucz do czystej wody. Sól i gotuj przez 15 minut, aż będą ugotowane.
Gotuj mięso w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy, wyjmij i rozerwij włókna.
Cebulę obrać i usmażyć na patelni. Wymieszaj z mięsem i ryżem.
Uformuj Onigiri. Weź trochę ryżu z mięsem i cebulą. Zwiń w kulkę i zrób z niej Trójkąt. Połóż na półmisku i podawaj z sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy