Mimo całej swojej prostoty sałatka z tuńczykiem i rukolą wygląda bardzo efektownie, a nawet elegancko. Jajko i zielona fasola pełnią rolę zdrowego białka. A wiśnia z oliwkami jest nie tylko smaczna, ale także piękna dzięki kontrastom kolorów.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- tuńczyk - 1 Bank
- oliwki - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- fasolka szparagowa - 130 g
- rukola - 150 G
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i grubo posiekaj.
Opłucz rukolę i wiśnie, rozgnieć tuńczyka widelcem.
Gotuj zieloną fasolkę przez około 4-5 minut, aż będzie miękka.
Dodaj oliwki i delikatnie wymieszaj sałatkę. Skrop oliwą z oliwek. W razie potrzeby dodaj czosnek, zioła lub przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy