Nie zawsze wygodnie jest sięgnąć po sałatkę, zwłaszcza przy dużym stole. O wiele lepiej jest podawać go każdemu gościowi porcjami w szklance. To scharakteryzuje Cię jako opiekuńczą gospodynię domową i zwolni miejsce na inne potrawy lub wystrój.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- marchew (gotowane) – 150 g
- majonez - 60 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij tuńczyka ze słoika i dobrze zetrzyj widelcem.
Obierz ziemniaki i marchewki, zetrzyj.
Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka, zetrzeć.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, tuńczyk, marchew i białko. Po każdej warstwie dodaj sól i majonez do smaku.
Grubo posyp żółtkiem i włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy