Kiedy masz pod ręką świeże warzywa, przygotowanie tej pysznej sałatki jest bardzo proste. I możesz podawać go do wszystkiego: do ryb, mięsa, owsianki, tłuczonych ziemniaków lub makaronu. A jeśli jesteś na diecie, sałatka warzywna powinna być obowiązkowa w twojej diecie!
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- rzodkiewka - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - do smaku
- Zieleń (Dowolna) – 4 gałązki
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kapustę pekińską na liście i pokrój.
Posiekaj ogórki, pomidory, rzodkiewki i obraną paprykę.
Wymieszaj kapustę z sokiem z cytryny, solą i lekko rozgnieć rękami.
Dodaj resztę warzyw i drobno posiekane warzywa.
Wlej olej roślinny i wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać więcej soli.
Wymieszaj i podawaj sałatkę na stole.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy