Latem nie przegap okazji, aby rozpieszczać rodzinę tą wspaniałą sałatką. Lepiej gotować dużo na raz, ponieważ jest doskonale przechowywany w lodówce do 5 dni. Co więcej, smak z czasem staje się tylko lepszy. Dzielę się z Tobą przepisem na ulubione danie.
Składniki
- bakłażan (Młody) – 500 g
- papryka - 1 rzecz
- koreańska marchewka - 150 g
- ocet jabłkowy - 2 art.
- Olej roślinny (do smażenia) – 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany w kostkę i umieść w osolonej wodzie na 10 minut.
Połóż bakłażany na ręczniku papierowym i dobrze osusz.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż bakłażana do miękkości.
Połóż na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.
Paprykę obrać i pokroić.
Połącz paprykę, pieczony bakłażan i koreańską marchewkę.
Dodaj zmielony pieprz, sól i ocet. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy