Uważaj! Sałatka okazuje się tak smaczna, że reszta potraw na jej tle blednie. Pamiętaj, aby dodać płatki czerwonej papryki, ponieważ sprawiają, że danie jest wyjątkowe. Jeśli nie jesteś fanem pikantnych, ogranicz ich ilość do minimum.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- awokado - 1 rzecz
- szpinak (baby) – 100 g
- sok pomarańczowy - 3 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- ostra czerwona papryka (płatki) – do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obrać i pokroić w kostkę.
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Połącz ryby, szpinak i awokado.
Dodaj sól, płatki czerwonej papryki i masło zmieszane z sokiem pomarańczowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy