Jeśli lubisz pikantne dania kuchni meksykańskiej, na pewno spróbowałeś słynnego guacamole z awokado. Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować go w domu i co możesz dodać. Na przykład ostre chili, aromatyczne słodkie pomidory i sok z cytryny.
Składniki
- awokado - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
- szalotka - 0.5 kawałki
- kolendra - 2 gałązki
- czosnek - 1 ząbek
- Chili - 0.5 strąk
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj i pokrój pomidory w drobną kostkę, posiekaj chili, czosnek, kolendrę i szalotkę.
Awokado rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. W razie potrzeby możesz zmiksować go blenderem.
Do puree z awokado dodaj oliwę z oliwek i resztę posiekanych potraw.
Dokładnie wymieszaj i podawaj guacamole na stole. Smacznego!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy