Bruschetta z awokado i krewetkami to niesamowite w smaku i szybkie śniadanie, przekąska lub przekąska na wakacje. Niesamowite połączenie chrupiącego chleba, awokado z czosnkiem i owoców morza sprawia, że to danie jest bogate i bardzo smaczne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bagietkę i usmaż na patelni na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Zmiksuj awokado, czosnek, majonez w blenderze. Dodaj skórkę z cytryny i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Krewetki smażyć na oliwie z oliwek przez 2 minuty z każdej strony.
Połóż awokado na kawałku chleba, posyp krewetkami i udekoruj plasterkiem cytryny. Jeśli lubisz ostrzejszą bruschettę, natrzyj ją czosnkiem przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy