Lody alkoholowe to niezwykłe znalezisko, gdy chcesz eksperymentować. Najłatwiej jest zrobić to z wina. Wypróbowałem kilka różnych przepisów, wybrałem najbardziej udany, poprawiłem go trochę, a dziś chcę podzielić się z Tobą wynikiem.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wino łyżką cukru, aż będzie galaretowate, mieszając.
Ubij żółtka i pozostały cukier, aż będą puszyste. Wymieszaj z winem.
Podgrzej śmietanę bez gotowania na wolnym ogniu. Wlać do żółtek cienkim strumieniem, mieszając.
Gotuj obrabiany przedmiot przez 8-10 minut na małym ogniu, nadal mieszając i nie doprowadzając do wrzenia.
Przenieś do pojemnika, włóż do lodówki, aż ostygnie, a następnie wyślij lody do zamrażarki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy